PROBLEM z funkcją Re-MAP [RESOLVED]
PROBLEM z funkcją Re-MAP [RESOLVED]
Witajcie. Mam takie pytanie. Czy Wam użytkownikom programu PA MANAGER również zdarza się, że podczas podmiany instrumentów w stylu za pomocą funkcji RE-MAP (czy też zwykłego wyszukania i zastąpienia brzmienia w stylu) nie zapisuje tych zmian mimo, że kliknięcie ZAKTUALIZUJ STYL? Bo mnie bardzo często. Już różne sposoby próbuję wyhaczyć, ale nic nie pomaga. Praktycznie każdy styl muszę otworzyć drugi raz ponownie podmienić brzmienia i dopiero wtedy po ponownej podmianie i zaktualizowaniu stylu zapisuje się zmiana tak jak ma być. Ktoś? Coś? W tym temacie? Z góry dziękuję za informację.
- Attachments
-
- 470198451_1611998900199356_4211384522741537883_n.jpg (227.56 KiB) Viewed 17224 times
-
- 470133898_1611998986866014_7307287301010416876_n.jpg (271.56 KiB) Viewed 17224 times
Re: PROBLEM z funkcją Re-MAP
Cześć,
To brzmi bardzo nietypowo.
Czy możesz dołączyć i wysłać nam STYL do przetestowania tutaj?
To brzmi bardzo nietypowo.
Czy możesz dołączyć i wysłać nam STYL do przetestowania tutaj?
Cześć. Przesłanie stylu nic tu nie da ponieważ takie coś dzieje się praktycznie przy każdym stylu. Mam wrzucone .KST styli z Musikanta i chcę je zaimplementować do wersji International. Wiadomo, że w stylach z Musikanta nie wszystkie ścieżki brzmień grają ponieważ fizycznie wersja International ich nie posiada. Ja robię to tak:
Mam wrzucone całe. KST ze stylami z wersji Muzikant.
Otwieram dowolny styl i np: brakuje Perc, Acc 4 i Acc3. Po numerach znajduję odpowiedniki w wersji International np: 121.001.003 i włączam Re-Map podmieniam instrument daję ZAPISZ STYL i klikam następny styl. Chronologicznie w innym stylu robię to samo. Ale kiedy wrqcam do stylu poprzedniego to znowu okna instrumentów są puste i muszę od nowa podmieniać brzmienia. Nie wiem co robię nie tak? Jak prawidłowo powinno to wyglądać, żeby za pierwszym razem się zapisało. Patrzyłem już na Was film na YouTube i wszystko robię tak jak tam. Odinstalowywałem już program i instalowałem ponownie i cały czas to samo się dzieje. Nie mam już na to pomysłu, a jest to denerwujące bo myślę, że coś mam już zrobione, a tu wracam do tego i jednak ścieżki znowu się nie zapisały. Proszę o pomoc.
Mam wrzucone całe. KST ze stylami z wersji Muzikant.
Otwieram dowolny styl i np: brakuje Perc, Acc 4 i Acc3. Po numerach znajduję odpowiedniki w wersji International np: 121.001.003 i włączam Re-Map podmieniam instrument daję ZAPISZ STYL i klikam następny styl. Chronologicznie w innym stylu robię to samo. Ale kiedy wrqcam do stylu poprzedniego to znowu okna instrumentów są puste i muszę od nowa podmieniać brzmienia. Nie wiem co robię nie tak? Jak prawidłowo powinno to wyglądać, żeby za pierwszym razem się zapisało. Patrzyłem już na Was film na YouTube i wszystko robię tak jak tam. Odinstalowywałem już program i instalowałem ponownie i cały czas to samo się dzieje. Nie mam już na to pomysłu, a jest to denerwujące bo myślę, że coś mam już zrobione, a tu wracam do tego i jednak ścieżki znowu się nie zapisały. Proszę o pomoc.
Cześć,
Wysłanie Stylu pomogłoby nam zlokalizować wszelkie problemy.
Dołącz JEDEN styl, abyśmy mogli dowiedzieć się, co się dzieje.
Wysłanie Stylu pomogłoby nam zlokalizować wszelkie problemy.
Dołącz JEDEN styl, abyśmy mogli dowiedzieć się, co się dzieje.
Tak jak już wspomniałem, wysłanie stylu nic tu nie pomoże. Z moich obserwacji wynika, że... Kiedy jesteśmy w sekcji STYLE i w pierwszej kolejności zajmiemy się zmianą brzmień dla stylu, STS1, STS2, STS3 i STS4, a później zmianą brzmień po dwukrotnym kliknięciu w samych strukturach stylu za pomocą czy to Re-Map czy pojedyńczej zmiany, kliknę zaktualizuj styl i wszystko się zapisuje prawidłowo. Jednak kiedy pierwsze wykonamy edycję brzmień stylu i kllikniemy zaktualizuj styl. A do tego zajmiemy się podmianą brzmień w STS1, STS2, STS3 i STS4 i wrócimy ponownie dwukrotnym klilknięciem do edycji barw stylu, to wtedy już się nie zapisują pomimo tego, że klikniemy zaktualizuj styl. Podsyłam link z filmu do obejrzenia. Dzieje się to niezależnie do obrabianego stylu. Liczy siętutaj kolejność wykonywanych działań. Takie jest moje zdanie. Proszę sobie odwrócić kolejność wykonywania operacji.
Tutaj pokazuję jak zapisuje styl. Pierwsze edycja KBD SET, potem edycja właściwości stylu.
Tutaj pokazuję jak nie zapisuje stylu. Pierwsze edycja właściwości stylu, potem KBD SET.
W miarę możliwości fajnie gdyby działało to niezależnie od siebie i przeprowadzanych zmian w stylu oraz kbd set. Może jest to jakiś punkt do naprawy działania tej funkcji w Waszym programie.
Pozdrawiam.
Tutaj pokazuję jak zapisuje styl. Pierwsze edycja KBD SET, potem edycja właściwości stylu.
Tutaj pokazuję jak nie zapisuje stylu. Pierwsze edycja właściwości stylu, potem KBD SET.
W miarę możliwości fajnie gdyby działało to niezależnie od siebie i przeprowadzanych zmian w stylu oraz kbd set. Może jest to jakiś punkt do naprawy działania tej funkcji w Waszym programie.
Pozdrawiam.
Dziękujemy za filmy, jednak nie możemy odtworzyć problemu z żadnym ze stylów, które testujemy tutaj.
Dlatego potrzebujemy JEDNEGO z tych stylów, abyśmy mogli przetestować i przeanalizować, co się dzieje. Możesz wysłać nam je e-mailem prywatnie.
Dlatego potrzebujemy JEDNEGO z tych stylów, abyśmy mogli przetestować i przeanalizować, co się dzieje. Możesz wysłać nam je e-mailem prywatnie.
W linku przesyłam pliki "orgel piano" z instrumentu musikant. Ale tak jak piszę kolejność wykonywania działań ma tu zasadnicze znaczenie. Pierwsze zmieniamy dźwięki przypisane do stylu STS1 ... w drugiej kolejności zmieniamy barwy we właściwościach stylu, kilikamy zaktualizuj styl i wszystko się zapisuje prawidłowo. Kiedy jednak odwrócimy kolejnosć i najpierw zmienimy barwy we właściwościach stylu zatwierdzając to przyciskiem zaktualizuj styl, a potem edytujemy STS1 ... przypisane dźwięki do stylu, wtedy wracając do włściwości stylu mam barwy w nim nie zapisane. Proszę o przetestowanie obojętnie jakiego stylu gdzie można zmienić barwy w nim i samemu się przekonać, że kolejność ma znaczenie w tym przypadku.
Dziękujemy za przesłanie stylów.
Udało nam się zidentyfikować problem.
Zostanie to naprawione w następnej aktualizacji.
Udało nam się zidentyfikować problem.
Zostanie to naprawione w następnej aktualizacji.
Dziękuję za podjęcie działań w mojej kwesti. Mam nadzieję, że ta kwestia zostanie rozwiązana tak jak piszecie w następnej aktualizacji bo nie zawsze wykonuje się taką kolejność działań. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.